Categories
Enneta Ravi Taasta Hea toit

Juust kaitseb veresooni soolakahjustuste eest

Image by HNBS from Pixabay

Teatavasti tekitab toidus olev liigne sool probleeme veresoontes ja südames. Iowa ja Pennsylvania ülikooli teadlased tegid huvitava katse, millest selgus, et suure soolasisaldusega toitu süües peaks veresoonte ja südame kaitseks juustu juurde sööma. Milline aine nimelt juustule sellise soolakahjustuste tagasipööramise võime annab, pole selge. Oletus on, et neid aineid on mitmeid ning mõju põhineb nende antioksüdantsel aktiivsusel. Teadlased ütlevad, et ilmselt pole ka tähtis, millist juustu nimelt kasutada, sest kõik juustud –isegi suure soolasisaldusega juustud – andsid veresoonte kaitses sarnase ja hea tulemuse. Katses said suure soolasisaldusega toitu söövad inimesed 170 grammi juustu päevas, mis oli jaotatud neljaks. Seega on neile, kellel on eriti raske toidu soolasisaldust vähendada ja kellel see vererõhku tõstab, visatud juustust päästerõngas.

Allikas: EurekAlert

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga